עולם של שוקולד - Duty Free Blog

עולם של שוקולד

עולם של שוקולד

כבר 22 שנים שיריד השוקולד הבינלאומי של פריז מתקיים בעיר האורות מדי סתיו . הוא נמשך 5 ימים, במהלכם מבקרים בו עשרות אלפי חובבי שוקולד, שעוברים בין 500 המציגים ואנשי המקצוע – חלקם צרפתים, אחרים מרחבי העולם ולכולם משותף דבר אחד – אהבת שוקולד וידענות מופלגת בתחום.

לחובבי השוקולד מדובר בהזדמנות חד פעמית לפגוש ולטעום מוצרי שוקולד מגוונים וייחודיים; אינספור יצרנים מרחבי העולם – משוויץ ועד דרום אמריקה – מציעים כאן מגוון מסחרר של טעימות מתוצרתם: שוקולד בלגי עם 90% שוקולד מריר, פרליני שוקולד מעוצבים וגם מוצרים ייחודיים של ענקיות ממתקים אהובות כקוט ד'אור, לינדט וליידי גודייבה (שג'יימס ריצ'ארדסון דיוטי פרי מביאים מבחר מרשים של מוצרי הפרימיום שלהם לישראל. ראו פירוט בהמשך), שיוצרות שוקולד במיוחד עבור היריד.

מלבד הטעימות, הסלון מגלם הזדמנות לגלות חידושים בתחום יצור השוקולד כמו למשל מדפסת תלת מימד קטנה שיכולה להדפיס שוקולד בעיצובים שונים ותאפשר לכל אחד מאתנו לעצב ממתקי שוקולד על פי תכנונו או אריזה חדשנית של שוקולד למריחה עם גולת רול-און, בדומה לזו שניתן למצוא בדאודורנטים וכן בקבוקונים קטנים, ממולאים בליקר, של יצרן האיכות הדני אנטון ברג (ר' תמונה)

berg
  (ניתן להשיג בדיוטי פרי ג'יימס ריצ'ארדסון) Anthon Berg Liqueur Chocolate 16 Units 250 Gr – 12.90$

לעניין רב זוכים גם שוקולטיירים מפורסמים שמעבירים סדנאות אומן במסגרת היריד. בסדנה של איגוד האופים של פריז, אחד מהגופים המוערכים בתחום האפייה בצרפת, הדגימו כיצד משלבים שוקולד במוצרי אפיה צרפתיים קלאסיים כמו באגט וקרואסון שוקולד (הקרוי בצרפתית פאן-או-שוקולה – "לחם שוקולד" בעברית).

מי שרצה לנוח מעט מהטעימות, מהסדנאות ומשופינג השוקולד, יכול להתרשם מתצוגת אופנה של סלבריטאיות הצועדות על המסלול לבושות בשמלות שוקולד, מהופעות של זמרים ולהקות מוזיקה ומחול ממדינות המגדלות קפה באפריקה ובדרום אמריקה שמופיעות במהלך כל ימי הסלון וגם להתרשם מיצירות אמנות: פסלים משוקולד, כמו למשל פסל גורילה ענק בגובה 6 מטרים שעיצב ובנה האמן רישאר אורלינסקי.
belge

צדפי שוקולד: Guylian Seashells Chocolate Box 500 Gr – 18.90$ (להשיג בג'יימס ריצ'ארדסון דיוטי פרי)

3 טרנדים בולטים ביריד השוקולד

1. קאמבק חפיסות השוקולד
החפיסות הרטרואיות חוזרות שוב אל המדפים, והפעם בעבודת יד ומתוצרת שוקולטיירים קטנים ואיכותיים, שמכינים אותם בבתי מלאכה קטנים ברחבי העולם. בנוסף לאחוז הקקאו, כעת גם מקובל לציין על העטיפות את סוגי פולי הקקאו, איזור הגידול שלהם וכן טעמים מאפיינים של כל סוג קקאו.

בדיוטי פרי ניתן להשיג חפיסות שוקולד איכותיות במיוחד של יצרן העילית השווייצרי נויהאוס
1. Neuhaus Ballotin Chocolate 500 Gr   -49.90$

2. אבקות קקאו – ולא רק לקינוחים
יצרנים רבים החלו לייצר אבקות קקאו, חלקן לא מתוקות, שחוזרות לשמש כמרכיב במאפים וכן באוכל ממש. זהו מרכיב גסטרונומי ישן-חדש שמככב מחדש בקדירות ותבשילים – למשל, מקסיקניים ובהשראת תרבויות המאיה והאצטקים, שנהגו לשלב שוקולד דווקא באוכל ולא בקינוחים.

3. כמה שיותר מריר – יותר טוב
יצרנים רבים מדגישים את שיעור הקקאו הגבוה בחפיסות השוקולד שלהם. אם פעם 70% היה שיעור הגבוה ביותר, הנחשב אף לרדיקלי, כיום ניתן למצוא שוקולדים מרירים עם שיעור של 90 אחוזי קקאו. מרשים לכל הדעות

בדיוטי פרי ניתן להשיג את השוקולדים האולטרה מרירים הבאים:
1. Valrhona Abinao 85% Cacao  Box 90 Gr – 12.50$

valrona

2. Godiva Santo Domingo Dark 85% Set 2×100 Gr – 9.90$

godiva

אהבתם? שתפו!