טעמים של קיץ - Duty Free Blog

טעמים של קיץ

"אוכל הוא נגזרת של אקלים" המשפט הזה, שאמר לי שף שעבדתי אצלו לפני משהו כמו 13 שנים, מהדהד לי בראש ומוביל את בחירותי בבניית תפריטים ומנות. אז כמובן, שכאשר הטילו עלי את משימת התאמת מנות קיץ למשקאות אלכוהוליים בחודש אוגוסט הלוהט, בחרתי מנות שיהלמו אכילה ושתיית אלכוהול במזג-האוויר חסר הרחמים של ארצנו. מה זאת אומרת? מנות קטנות, קלות ומרעננות – כאלה שמעודדות אותך למזוג עוד כוסית ולא מקרקעות ושולחות אותך לשנ"צ הלום אדי זיעה ואלכוהול…

 

בתמונה: מנת ברוסקטה ברזאולה וריבת עגבניות שרי על צלחת. צילום: איציק בירן

בתמונה: תקריב ברוסקטה ברזאולה וריבת עגבניות שרי. צילום: איציק בירן

בקיץ עדיף ללכת על מנות קלילות שישביעו אתכם, אבל עדיין יאפשרו לכם לקום מהכיסא… (צלם: איציק בירן)

בתמונה: ברוסקטה ברזאולה וריבת עגבניות שרי על שולחן עץ עם ליקר דובונה. צילום: איציק בירן

בתמונה: שולחן ערוך עם ברוסקטה ברזאולה וריבת עגבניות שרי ובקבוק ליקר דובונה. צילום: איציק בירן

המנה: ברוסקטה ברזאולה וריבת עגבניות שרי
הדרינק: ליקר דובונה

מבושם בתבלינים חמים ועשיר בארומות מצוינות – הדובונה הוא משקה מעניין ביותר. בחרתי לשדך אותו לברוסקטה קלילה של ברזאולה וריבת עגבניות שרי. המשחק של מתוק-מלוח מאוד הולם אפריטיף מתובל שכזה, ועומק הטעמים של הברזאולה מתכתב היטב עם אלו של הדובונה.

בתמונה: שולחן ערוך עם בקבוק טקילה ונתח אונטריב עם סלסה של תירס ורוטב של שמנת חמוצה וחזרת צילום: איציק בירן

בתמונה: נתח אונטריב עם סלסה של תירס ורוטב של שמנת חמוצה וחזרת לצד בקבוק טקילה על שולחן עץ. צילום: איציק בירן

המנה: נתח אונטריב עם סלסה של תירס ורוטב של שמנת חמוצה וחזרת
הדרינק: טקילה וילה לובוס ריפוסאדו

אני אוהבת את הטעמים המעושנים והמרומזים של הטקילה הנפלאה, וילה לובוס ריפוסאדו. לכן, בחרתי להגיש אותה יחד עם נתח אונטריב אשר נצלה מעל פחם עד שפנים הנתח היה אדום והחלק החיצוני האדים וקיבל טעם מעושן עדין. שידכתי אליו סלסה של תירס גילי נא ורוטב של שמנת חמוצה וחזרת טרייה אשר טעמה החד חותך היטב את מנעד הטעמים העשירים והמתקתקים. לצד כוס טקילה עם מעט קרח, זו ממש חגיגה.

בתמונה: בקבוק שמפניה מאמ על שולחן עץ לצד מנת אספרגוס ביוגורט ושמן-זית. צילום: איציק בירן

בתמונה: מנת אספרגוס ביוגורט ושמן-זית לצד בקבוק שמפניה מאמ על שולחן עץ. צילום: איציק בירן

המנה: אספרגוס ביוגורט ושמן-זית
הדרינק: שמפניה GH MUMM ברוט, קורדון רוז'

בן הזוג המושלם לכוס שמפניה יבשה ופריכה הוא אספרגוס, ירק אצילי שנמצא ממש עכשיו בשיא עונתו. הירק המלכותי נפלא כמו שהוא, וחליטה זריזה מדגישה את טעמיו. מעליו גירדתי אבן יוגורט, בזקתי מעט שמן-זית ומזגתי כוס שמפניה GH MUMM ברוט, קורדון רוז' מקוררת היטב. פשטות במיטבה.

בתמונה: סלט קיץ עם נתחי חזה עוף בניחוח מסאללה על שולחן עץ לצד בקבוק וויסקי אמרוט. צילום: איציק בירן

בתמונה: בקבוק וויסקי אמרוט לצד מנת סלט קיץ עם נתחי חזה עוף בניחוח מסאללה. צילום: איציק בירן

המנה: סלט קיץ עם נתחי חזה עוף בניחוח מסאללה
הדרינק: וויסקי אמרוט

כשהייתי בגואה שתיתי המון מהוויסקי הזה כשהוא מזוג לכוס גדושה בקרח. החום ההודי דומה מעט לזה הישראלי ושתיית וויסקי צונן תמיד מעלה חיוך על פני. רציתי ללוות את הוויסקי הנהדר הזה במנה עם קריצה לתת-היבשת, אז הכנתי סלט מרענן מאוד של חסה פריכה ועשבי תיבול, עם מעט צ'ילי טרי, נתחי חזה עוף במשרה של תבלין מסאללה ומעט יוגורט כבשים חמצמץ. קיץ של כיף.

בתמונה: מנת סלט תאנים חי עם עשבי תיבול וריקוטה המוגש לצד בקבוק מחייה 13. צילום: איציק בירן

בתמונה: בקבוק מחייה 13 לצד סלט תאנים חי עם עשבי תיבול וריקוטה על שולחן עץ. צילום: איציק בירן

המנה: סלט תאנים חי עם עשבי תיבול וריקוטה
הדרינק: מחייה 13

מחייה 13 הוא משקה נהדר לעונת הקיץ – שילוב מצוין של תזקיק תאנים ומיץ אשכוליות או לימונים. את המשקה בחרתי ללוות עם תאנים, כמובן, אשר ממש עכשיו הן בשיא עונתן. הכנתי סלט חי של תאנים, עם המון עשבי תבלין ומעט ריקוטה כבשים שתרכך את המרקם ותוסיף לסלט הרענן שומניות קלה. סלט קיצי מושלם עם משקה קיצי מושלם.

azharot_alcohol

 

 

אהבתם? שתפו!