כשמעצב העל הגיע לבר: 2 קוקטיילים עם וודקה קוואלי - Duty Free Blog

כשמעצב העל הגיע לבר: 2 קוקטיילים עם וודקה קוואלי

וודקה היא מהמשקאות הקלאסיים בהם נעשה שימוש להכנת קוקטיילים בזכות הטעם הנייטרלי שמשתדך בקלות לטעמים נהוג לחשוב שהיתרון הגדול ביותר של וודקה הוא היעדר טעם - אבל זה לא נכון. יש וודקות מעולות, חלקות ועם טעם ייחודי - ויש וודקות טובות הרבה פחות, ועם הרבה פחות טעם.

וודקה קוואלי היא אולי הוודקה האיטלקית הטובה בעולם. נכון, התחרות מוגבלת – אין הרבה וודקות איטלקיות, צריך להודות – ועדיין מדובר בוודקת פרימיום מיוחדת ואיכותית, שמשדרגת בקלות קוקטיילים קלאסיים וחדשניים – ושגם כיף לשתות כשהיא קרה, בכוסות יעודיות.

צמד קוקטיילים לצמד זמנים נפלאים ללגום בהם ביום, משקאות שבנות אוהבות ושקל להכין בבית ובקלות והכל – עם וודקה קוואלי ובהשראתה.

לשקיעה: ברד קובלר קוואלי
חשבתם שרק במאסטר שף מאתגרים משתתפים עם מצרכים שהמתחרים לא ציפו להם? תחשבו שוב. בלאק בוקס הוא מושג מוכר בעולם המיקסולוגיה, מצב בו הברמן מאותגר להמציא במקום קוקטייל העשוי ממרכיבים אליהם הוא נחשף ממש באותו הרגע. המטרה: לאתגר, למצוא טעמים חדשים ופשוט לשחק.

כך המצאתי את הקוקטייל שלפניכם, עם וודקה רוברטו קוואלי בטעם רוזמרין שהביאו בהפתעה מג'יימס רי'צרדסון דיוטי פרי. הוודקה הזו  לב הקוקטייל הנפלא הזה, שכיף לשתות במרפסת על רקע השקיעה או כפתיח לארוחת ערב. אזהרה: זה מרגיש קצת כמו מיץ, אבל בפועל די חזק ומתגנב לראש.

 

 קוקטייל ‘שרטרז קובלר רוזמרין' ולצידו בקבוק וודקה רוזמרין של רוברטו קוואלי איתו הוכן הקוקטייל

בקבוק וודקה רוזמרין של רוברטו קוואלי ולצידו קוקטייל ירוק שרטרז קובלר רוזמרין מקושט עם פרחים. צילום: אינסטגרם

מרכיבים:
45  מ"ל וודקה רוברטו קוואלי רוזמרין
15  מ"ל ליקר שרטרז ירוק
1 כפית סוכר
מיץ מחצי ליים (אפשר גם לימון)
6-7 עלי נענע

הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומוסיפים חצי כוס קרח. טוחנים עד שמתקבל ברד סמיך, חמוץ ומרענן. מעבירים לכוס יין או כוס גבוהה (היי בול) ומגישים מייד.

לבראנץ': קוסמופוליטן
קוקטיילים של בוקר במפגש בנות משדרגים כל בראנץ'. קוסמופוליטן המשקה שלנצח יזוהה עם קארי ברדשאו ובנות הסדרה "סקס והעיר הגדולה" הוא קלאסיקה שאפשר לשתות גם בשעת הבוהריים.

בסיס הקוקטייל הזה הוא וודקה ומי שתעשה את זה גם כאן הכי טוב ובסטייל, בפרט במפגש בנות, היא וודקה פרימיום של מעצב האופנה האיטלקי רוברטו קוואלי. הבקבוקים כמתבקש מעוצבים ויפהפיים – יש סוגים וטעמים שונים, מתפוז ועד רוזמרין – והוודקה איכותית כמתבקש.

ועוד משהו: בשנות השמונים והתשעים – ובעצם גם היום – וודקה נחשבת לדרינק האלכוהולי של הדוגמניות, הודות לעובדה שהיא באופן יחסי דלת קלוריות.

בקבוק לבן על רקע מנומר וודקה של רוברטו קוואלי

 

קוסמופוליטן
המרכיבים:
30 מ"ל וודקה קוואלי
15 מ"ל טריפל סק או קואנטרו
15 מ"ל מיץ ליים
15 מ"ל מיץ חמוציות

הכנה:
מנערים את כל הרכיבים בשייקר עם קרח במשך 15 שניות לפחות. מסננים אל כוס מרטיני מקוררת ללא הקרח. מעטרים בסליל תפוז או בפלח ליים (לא חובה) ומגישים מייד וקר מאד.

קוקטייל קוסמופוליטן בכוס קוקטייל וברקע על הבר קוביות קרח לימון ושייקר

קוסמופוליטן – הקוקטייל שקיבל מעמד אייקוני בזכות סדרת הטלוויזיה “סקס והעיר הגדולה” צילום: (shutterstock)

את וודקה קאוולי אפשר להשיג בחנות הדיוטי פרי של ג’יימס ריצ’רדסון, בנמל התעופה בן גוריון

אהבתם? שתפו!