יותר אלגנטי מזה אין: מבשלים לפסח עם שמפניה - Duty Free Blog

יותר אלגנטי מזה אין: מבשלים לפסח עם שמפניה

בשנים האחרונות נעשה יותר ויותר נהוג לפתוח בארוחת החג, לצד יין הקידוש, גם בקבוק מהודר. לצדם של יינות העלית של יקבי הישראליים – שכבודם במקומם מונח! – מוצעים בשנים האחרונות גם יינות כשרים ממיטב איזורי היין בעולם – מבורדו וקליפורניה ועד שמפניה.

בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי ניתן למצוא כעת – באופן בלעדי – מספר שמפניות כשרות לפסח, שמלבד הקלאסה והאלגנטיות, גם כיף לפתוח איתן את הערב (ובטח שכל הדודות הרבה יותר נחמדות אחרי שני כוסות יין מבעבע מעולה).

2 מתכונים מנצחים לארוחות חול המועד השונות – ובפרט לארוחת החג החגיגית של החג השני.

zzz

פראסה בשמפניה – ראשי כרישה בוויניגרט שמפניה

כרישה – פראסה בלדינו – היא אחד מהמרכיבים האהובים של העונה, בפרט במטבח הספרדי-יהודי בו מכינים מהן את קציצות הפראסה המפורסמות.

אבל גם מהמטבח הצרפתי מקומן של ראשי הכרישה לא נפקד. כאן יצרתי מתכון חדש, בהשראת המנה הראשונה הצרפתית המפורסמת של ראשי כרישה מאודים ומוגשים קרים בוויניגרט. את הכרישה צליתי בתנור ואת היין החלפתי ברוטב שמפניה חגיגי, בליווי טאץ' של פפריקה מעושנת וחריפה. כמה פשוט – ככה קל ומרשים.

המרכיבים ל-4 סועדים:

8 ראשי פראסה (כרישה) דקים ככל האפשר

1/2 כוס שמן זית

50 מ"ל שמפניה או כל יין מבעבע אחר

2 כפות חומץ שרי (חומץ חרז)

1 כף חרדל דיז'ון

2 קורט פפריקה מעושנת

מלח ופלפל – לפי הטעם

2 כפות דבש

הגשה:

פפריקה מעושנת או איסוט – לפי הטעם

1/4 כוס אגוזים קצוצים

הכנה:

נפטרים מהעלווה הירוקה של ראשי הפראסה ומהשורש כך שנותר רק החלק הלבן. מושחים בעזרת מברשת בשמן ומסדרים בתבנית משומנת. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 40 דקות לפחות, עד שראשי הפראסה זהובים מחד ורכים מאד מאידך.

הגשה: מערבבים את שאר המרכיבים יחד בעזרת מטרפה עד לקבלת רוטב במרקם אחיד. יוצקים על הפראסות בעודן חמות ומעטרים בפפריקה ואגוזים קצוצים. מגישים מייד.

X-1פראסה ברוטב שמפניה. (צילום: רועי ירושלמי)

ג'לי שמפניה

עוד מתכון פשוט ומנצח עם שמפניה – הפעם עם כמות נדיבה יותר. קלאסיקה צרפתית מרשימה לקינוח.

המרכיבים:

1 בקבוק שמפניה חצי יבשה – או שמפניה יבשה, לה מוסיפים שליש כוס סוכר

1 כוס סוכר (או כוס ושליש, כאמור, אם משתמשים בשמפניה יבשה)

2 חבילות ג'לטין מומסות במים חמימים

1 חבילה תותים או פירות יער – אוכמניות, פטל

הכנה:

מביאים חצי כוס מים לרתיחה ומוסיפים סוכר. מערבבים עד להמסה ומצננים בטמפרטורת החדר לרבע שעה עד שפושרים.

יוצקים את המים המכילים את הג'לטין המומס לקערת ערבוב ומוסיפים את השמפניה ואת הפירות. מוסיפים את מי הסוכר הפושרים ויוצקים לכלי הגשה או לתבנית סיליקון – גדולה או אישיות – שאפשר להפוך על צלחות הגשה בקלות. מקררים למשך לילה לפחות.

הצעת הגשה: מסדרים את התבנית על צלחות הגשה ומכסים במגבת חמה על מנת להקל על יציאתו של הג'לי מהתבנית. מגישים לצד פירות טריים או כמו שהיא.

general_974x160

אהבתם? שתפו!