משקשקים ונהנים: קבלו את הקוקטיילים השווים לשנת 2020 - Duty Free Blog

משקשקים ונהנים: קבלו את הקוקטיילים השווים לשנת 2020

שנייה לפני שמסתיימת השנה, החלטנו לקבל את השנה החדשה עם קוקטיילים שווים ולא שגרתיים, שיצרו עבורנו באתר רקס ובהשראת הממתקים האהובים שעל מדפי הדיוטי פרי

הקוקטיילים חוזרים לחיינו בשנים האחרונות ומככבים בתפריטי הברים המובילים בארץ ובעולם – מג'ין וטוניק מושקעים בשלל גרסאות (למשל – עם ג'ין ישראלי!), מוחיטו שאפשר אפילו לקנות בגרסה מוכנה וסופר איכותית וכמובן נגרוני אדום ודרמטי, שנהנה מפופולריות חסרת תקדים תקדים בסצנת הלילה של תל אביב.

לרגל סוף השנה האזרחית וזו החדשה שמגיעה, ביקשנו מהמיקסולוג המוביל של אתר רקס, גיא גרלניק (שאפשר גם למצוא אותו משקשק במרץ בברים קאנטרי קלאב, דאבל סטנדרט, הונולולו) ליצור עבורנו 5 קוקטיילים שמחים.

משקה שמכינים במינימום מאמץ ושמעניק מקסימום וואו אפקט מול האורחים והחברים שבאים לחגוג איתכם.

גרלניק יצר את המשקאות יחד משפיענים מובילים כמו איגי וקסמן, אושיות האינסטגרם אור לב-ארי ודניאל פרץ ועוד. המתכונים נוצרו בהשראת מתכונים קלאסיים ויחד עם כל הדברים שתמיד כיף להצטייד בהם בדיוטי פרי: אלכוהול משובח ממותגי פרימיום מיוחדים מצד אחד וממתקים מיוחדים וצבעוניים, שמוסיפים לעסק קריצה הומוריסטית ושמחה.

קוקטייל סאוור על רום גרנדר שמכינים עם סירופ קרמל וקריצה טרופית מרהיבה

מרכיבים ל-2 קוקטיילים:
90 מ"ל רום גרנדר 8 שנים – להשיג בדיוטי פרי ובחנויות המשקאות המובילות
30 מ"ל שרי פדרו חימנז מתוק (Pedro Ximenez)
60 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי
45 מ"ל סירופ קרמל מלוח, שקל ופשוט להכין בבית: מבשלים בכלי קטן 3 כפות סוכר עד שמתקבל קרמל בצבע זהוב. מוסיפים 3 כפות מים רותחים וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת סירופ במקרם אחיד). אם לא מכינים, אפשר לקנות סירופ קרמל מוכן – למשל של מונין (להשיג בחנויות משקאות)
4 דש ביטר שוקולד- להשיג בחנויות משקאות

הכנה: יוצקים את כל המרכיבים לשייקר או צנצנת. מוסיפים 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות. מסננים בעזרת מסננת אל 2 כוסות גביע. מגישים מייד, קר מאד.

קוקטייל סאוור עם רום גרנדר מפנמה (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

 

אתניאן הוא טוויסט אתונאי על נגרוני עם טאץ' של הוורמוט יווני אוטו'
ס (Otto's Vermouth):

מרכיבים ל-2 קוקטיילים:
90 מ"ל קמפרי
90 מ"ל ורמוט אוטו'ס (להשיג בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי ובחנויות משקאות ברחבי הארץ)
60 מ"ל מיץ סחוט מליים
20 גרם סוכר, מעורבבים עם כפית מים רותחים עד להמסה (סירופ סוכר עשיר ביחס 1:2)
6 טיפות (דש) ביטר שוקולד – להשיג בחנויות משקאות
סודה או מים מינרליים מוגזים – מעט ולפי הטעם

הכנה:  יוצקים את כל המרכיבים מלבד הסודה לשייקר או צנצנת. מוסיפים 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות. מסננים בעזרת מסננת אל 2 כוסות היי בול צרות וגבוהות. מכסים בסודה. מעטרים במידת הרצון בכדורי מלטזר'ס/ מגישים מייד, קר מאד.

קוקטייל אתניאן עם וורמוט אוטו'ס (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

מאי תאי רענן בהשראה סיציליאנית שמכינים בשתי דקות:

מרכיבים ל-2 קוקטיילים:
90 מ"ל וודקה קוואלי שקדים – להשיג בדיוטי פרי ובחנויות משקאות ברחבי הארץ
30 מ"ל רום גרנדר 8 שנים
60 מ"ל מיץ מליים טרי
1 כפית תה שחור או תיון – מומלץ בטעם טראפל שוקולד (אותו אפשר להשיג בבית התה של ויסוצקי)

הגשה (לא חובה): שקדים קלויים מצופים שוקולד של ולרונה (להשיג בדיוטי פרי)

הכנה: מכינים סירופ תה: יוצקים רבע כוס מים רותחים (50 מ"ל) לקלחת קטנה. מוסיפים כפית תה שחור או תיון ומבשלים על אש נמוכה כמה דקות ועל פי הוראות ההכנה שעל האריזה. מסננים מהעלים ומוסיפים 2 כפיות סוכר. מערבבים היטב עד להמסה. שומרים בצד. יוצקים 45 מ"ל מסירופ התה לשייקר או צנצנת. מוסיפים וודקה, רום ומיץ ליים, 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. סוגרים היטב ומשקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות. מסננים בעזרת מסננת אל 2 כוסות גביע גדולות או כוסות מרטיני. מגישים מייד, קר מאד לצד שקדים קלויים מצופים שוקולד.

קוקטייל סיציליאני עם וודקה קוואלי שקדים (צילום: רקס תעשיות)

ג'ין אירי מככב בקוקטייל רענן שכולו מחווה ל"מחייה הגופות מספר 2" – עוד קוקטייל קלאסי ואהוב, לו שידך גרלניק סוכריות גומי יין.

מרכיבים ל-2 קוקטיילים:
45 מ"ל ג'ין מיל – להשיג בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי
45 מ"ל ורמוט לבן או כינין – למשל מרטיני ביאנקו
45 מ"ל מיץ לימון
45 מ"ל קואנטרו

הכנה: יוצקים את כל המרכיבים לשייקר או צנצנת. מוסיפים 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות. מסננים בעזרת מסננת אל 2 כוסות גביע. מגישים מייד, קר מאד. אפשר לעטר בסוכריית גומי יין

 

קוקטייל Mil Reviver עם ג'ין מיל מאירלנד (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

סייד-קאר – קוקטייל הדגל שמכינים עם קוניאק, עוד משקה מתקמבק, שהכנו בגרסה סופר קלאסית ושידכנו עם שוקולדים של גודייבה.

מרכיבים ל-2 קוקטיילים:
90 מ"ל קוניאק פוסיני קולקשן – להשיג בג'יימס ריצ'רדסון ובחנויות אלכוהול מובילות
45 מ"ל קואנטרו – להשיג בדיוטי פרי
45 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי

הגשה (לא חובה):
אצבעות ליידי גודייבה אורנז'ט – להשיג בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי

הכנה:
יוצקים את כל המרכיבים לשייקר או צנצנת. מוסיפים 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות. מסננים בעזרת מסננת אל 2 כוסות. מעטרים במידת הרצון באצבע ליידי גודייבה אורנז'ט שממקמים על שפת הקוקטייל. מגישים קר מאד ומייד.

קוקטייל קוניאק פוסיני עם שוקולד ליידי גודייבה (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

אהבתם? שתפו!