שקשקו אותה: 4 קוקטיילים סופר קלים - Duty Free Blog

שקשקו אותה: 4 קוקטיילים סופר קלים

הם מככבים בשנים האחרונות בכל מקום: בברים, במסיבות, בחתונות - ואפילו בבית. קוקטיילים הפכו למשקה הכי נכון ללגום כיום, ורבים מכינים אותם גם במטבח הביתי ובקלות. ביקשנו מכותבי אתר האוכל רקס להכין רביעיית קוקטיילים קלים מ-2 עד 3 מרכיבים, שכיף לשתות כשחם בחוץ.

1. גימלט
גימלט נוצר כדי לעודד מלחים אנגלים לשתות מיץ ליים שעתיר בוויטמין C. כך הוסיפו למיץ הטבחים בספינות ג'ין – והשאר היסטוריה.
התוצאה: משקה חד ורענן מאד, שמוסיף אלגנטיות וקלאסה אפילו למנגל.

הכי מתאים לשלב מהדיוטי: ג'ינארטה, הג'ין הטוקסני והיבש, שמתשלב פה נפלא ומוסיף תו עשבוני-פרחוני עדין לקוקטייל.


ועוד משהו: אפשר להכפיל את הכמויות ואפילו לשלש לצורך קבלת קוקטייל גדול לקבוצה גדולה בבת אחת.
מרכיבים למשקה אחד:
2 כוסות צ'ייסר ג'ין (60 מ"ל)
1 צ'ייסר מיץ ליים – אפשר להחליף במיץ לימון (30 מ"ל)
1 כף סירופ אגבה (או כף מחוקה סוכר)

הכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לתוך צנצנת שנאטמת היטב. מוסיפים 4-6 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15 שניות לפחות (אם משתמשים בסוכר – משקשקים עד שנמס בקוקטייל). מסננים אל כוס הגשה ומגישים מייד.

2. דקירי
רום הוא המשקה הלא רשמי של הפיראטים ודקירי הוא אחד מהקוקטיילים המפורסמים ביותר שנוצרו איתו. קוקטייל נפלא, מתקתק ונגיש בטעמו, שמשתלב מעולה עם ברביקיו בפרט ואוכל בכלל.

הכי מתאים לשלב מהדיוטי: רום גרנדר הנפלא מפנמה, מורכב וחלק מאד – שנותן תמורה מעולה למחיר.

מרכיבים למשקה אחד:
2 כוסות צ'ייסר רום (60 מ"ל)
1 צ'ייסר מיץ ליים – אפשר להחליף במיץ לימון (30 מ"ל)
1 כף סירופ אגבה (או כף מחוקה סוכר)

הכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לתוך צנצנת שנאטמת היטב. מוסיפים 4-6 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15 שניות לפחות (אם משתמשים בסוכר – משקשקים עד שנמס בקוקטייל). מסננים אל כוס הגשה ומגישים מייד. לחלופין אפשר למזוג לכוס גדולה מלאה בקרח.

3. אפרול שפריץ
האפרול שפריץ הפך השנה למשקה במעמד כמעט לאומי בישראל. קוקטייל קליל, שכיף לשתות כשחם בחוץ, עם כל מאכל שעולה על הדעת או סתם כך.

המתכון סופר פשוט ולא מתחכם ומתבסס על שני מרכיבים בלבד – אפרול ויין איטלקי מבעבע (פרוסקו) ויש גם מארז מיוחד שכולל את הצמד בדיוטי!

הכי מתאים לשלב מהדיוטי: נו, כבר אמרנו לכם. המארז המיוחד אפילו מגיע עם כוסות יעודיות ויפות.

שדרוג: לתוצאה פחות מתוקה ומרירה יותר, אפשר להחליף חצי מכמות האפרול, או אפילו את הכמות כולה – בקמפרי. באותו אפשר אפשר להחליף חלק או את כל כמות האפרול בוורמוט לבן (נניח מרטיני ביאנקו), קואנטרו או בליקר קינגז ג'ינג'ר מהדיוטי.

המרכיבים לקנקן גדול:
1 בקבוק יין מבעבע איטלקי – רצוי פרוסקו
500 מ"ל אפרול קר מאד
1 כוס סודה או סן פלגרינו (200 מ"ל) – לא חובה

לעיטור:
חצאי פרוסות מתפוז שלם – לא חובה

הכנה:
מוזגים את האפרול לקנקן גדול בנפח 2 ליטר לפחות. מוסיפים קרח, מערבבים היטב ומוזגים פנימה גם את היין המבעבע הקר. מוסיפים עוד קרח, מערבבים קלות בעזרת כפית ארוכה ומכסים בסודה קרה. מגישים מייד לכוסות יין גדולות, ומוסיפים לכל אחת מהן חצי פרוסת תפוז שצפה בתוך המשקה (ולא בשפת הכוס).

4. ג'ין וטוניק כחול לבן
טוויסט ישראלי לקוקטייל הכי פופולרי בבר, עם ג'ין מתוצרת מקומית ועם טעם שכולו מכאן. סוגי הג'ין הישראליים נוצרו בין השאר בהשראת שוק לוינסקי וכן בהשראת עכו והגליל. שווה לנסות אותם כך או אפילו נקיים, עם קצת קרח.

הכי מתאים לשלב מהדיוטי: ג'ין איכותי וישראלי, או "עכו" של מזקקת יוליוס בתיבול אתרוג גלילי ומרכיבים משוק עכו או את הג'ין של מזקקת "מילק & האני" התל אביבית, שכולל זעתר ותבלינים משוק לוינסקי.

שדרוג צבעוני: כמובן שאפשר גם כחול לבן גם מבחינת הצבע – אפשר להוסיף לכל כוס נגיעה של ליקר קורסאו כחול (ככפית), שיעניק לרגל החג צבע תכול לקוקטייל וישתלב בו מעולה גם מבחינת הטעם.
המרכיבים למשקה אחד:
1 כוס צ'ייסר ג'ין ישראלי (30 מ"ל) – אפשר גם קצת יותר
1/2 כוס טוניק איכותי (100 מ"ל)
1 כפית אספרסו ליקר קורסאו כחול – לא חובה

הכנה:
מוזגים ג'ין לכוס גדולה ושקופה. ממלאים בקרח ומוסיפים טוניק. אפשר להוסיף נגיעה של קורסאו כחול לצבע כחול. מגישים מייד\

אהבתם? שתפו!