האיכותיים של מיכל אנסקי, המושחתים של טום אביב: השוקולדים שהשפים לא מפספסים בדיוטי - Duty Free Blog

האיכותיים של מיכל אנסקי, המושחתים של טום אביב: השוקולדים שהשפים לא מפספסים בדיוטי

הפרלינים שמיכל אנסקי מנשנשת בטיסה, כשכולם ישנים. השוקולד שאוכלים הטבחים במטבח מסעדת היוקרה, זה שאהוב במיוחד על השף התל אביבי הפורץ - והשוקולד שהכי מגרה את טום אביב. ביקשנו מ-4 אושיות קולינריות נבחרות להכתיר את השוקולדים שהם הכי אוהבים לקנות בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי בדרך לחו"ל

החנות עם מבחר השוקולדים הגדול והמרהיב בישראל לא נמצאת בתל אביב או בירושלים – היא נמצאת בליבו של נמל התעופה בין גוריון וליתר דיוק – במרכז חנות ג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי.

מה אין בה: מהדורות מוגבלות של שלל חטיפים שילדים ומבוגרים אוהבים, מטובלרון ועד M&M; שוקולדים פרימיום של גודייבה, לאונידס ומיטב היצרניות של אירופה וכמובן שגם שלל חפיסות שוקולד שכיף לחזור איתם ארצה, לטובת מי שנשאר מאחור.

ביקשנו מרביעיית שפים ואושיות קולינריות לבחור זוג שוקולדים שהם אוהבים במיוחד ממתחם השוקולדים של החנות. מי בחר את השוקולדים היוקרתיים ביותר ומי נוסטלגי ובחר דווקא את אלו שהכי מזכירים את הנסיעות לחו"ל ואת השמחה הגדולה שהייתה נלווית עם קבלתם? התוצאות – לפניכם.

טום אביב, שף מסעדת "קוקו במבינו" וזוכה מאסטר שף
אני תמיד מביא איתי מהדיוטי כמה מתנות כשאני טס לחו"ל – למשפחה, לאנשים שעובדים איתי ולחברים. שוקולד היא בחירה בטוחה, משהו שאתה יודע שיעשה לאנשים בוודאות טוב על הלב וישמח אותם.

השוקולדים של גודייבה (Godiva): "בעיני, לקנות שוקולד שעטוף באריזת הזהב האיקונית של ליידי גודייבה זה כמו לקנות מוצר של מעצב על כמו גוצ'י.

אין מה לעשות, עלי זה עובד וכשאני רואה את הלוגו של 'גודייבה' אני ישר מרגיש את ההתרגשות הזו שעולה אצלי כשקונים משהו טוב באמת. זה יכול להיות מארז פרלינים שלהם, טראפלס או אפילו ריבועי שוקולד קטנים וחמודים".

פררו רושה: "קופסה יפה וגדושה בכדורי שוקולד מצופים שקדים ועטיפת זהב שכולם אוהבים. מתנה שאני מביא בדרך כלל למי שעובד איתי. שיק".


נופר זוהר, שפית "קפה הנוי" ו-"בודהה בולס"
כשזה מגיע לשוקולדים ולדיוטי פרי, אני הכי אוהבת את השוקולדים שמסמלים עבורי מילדות פינוק מחו"ל, משהו שאיך שרואים בבית – יודעים שמישהו אהוב חשב עליך בדרך לחוץ לארץ וחזר עם מתנה.

טובלרון: "ה-שוקולד מחו"ל מבחינתי בה' הידיעה. משוגעת על המארזים היפים שלהם ועל החבילות המיוחדות והענקיות כמו הטובלרון הענקי שמלא ביחידות קטנות, משהו שפשוט כיף לראות מרחוק ותמיד מעלה חיוך".

M&M: "עוד מארז שמאד מזוהה אצלי עם מתנות שמביאים מהדיוטי. שפים רבים – אפילו במסעדות הכי יוקרתיות בישראל – אוהבים לנשנש בין משמרות מטבח והכנה של מנות גורמה חטיפים ושוקולדים וכל מיני דברים כיפיים וצבעוניים.

שקיות הענק של M&M הם משהו בלתי נפרד מההווי שלנו במטבחי מסעדות – מוצר שאחד השפים תמיד מביא איתו כשחוזר מחו"ל ורצוי במארז של חצי קילו לפחות. אני אוהבת את השוקולד הנקי, מה שתמיד היה יוצר ויכוחים ביני לבין מי שאוהב במטבח דווקא את אלו הממולאים בבוטנים ובעוד כל מיני דברים טובים. הפתרון: להביא אחד כזה ואחד כזה".


אוראל קמחי, שף מסעדת פופינה
שוקולדים אני מביא איתי בראש ובראשונה הביתה – לאשתי היקרה, לילדים וכמובן שגם לי, לנשנש בסלון בימי החופש שלי מהמסעדה, כשאני איתם.

הדלי של מלטזר'ס: "השוקולד שאני אומר שאני מבין לילדים אבל בפועל זה שכולנו בבית הכי אוהבים, רצוי במארז המיתולוגי בצורת דלי. חטיף מושלם שמשלב בין מרקם קראנצ'י לשוקולד. רק צריך רק להחביא בין נשנוש לנשנוש – מהילדים וגם מעצמי, למען האמת".

מרציפן בטעמים מצופה בשוקולד של אנטון ברג: "משהו קטן למבוגרים שבינינו בבית – מרציפן דני משובח מצופה בשוקולד וממולא, בין שניהן, בטעמי פירות אלכוהוליים כמו תותים ושמפנייה (פייבוריט אישי), שזיף ויין מדירה פורטוגלי ועוד. פינוק מושלם ואלגנטי".

מיכל אנסקי, אושיית אוכל, יזמית ובעלי "שוק הנמל" ו"שוק צפון"
אני אוהבת שוקולדים מלאי טעם, עם שיעור גבוה של קקאו, רצוי מתוצרת יצרנים שמדגישים את איזורי המקור של חומרי הגלם ושמתמקדים באיכות. בדיוטי פרי אני מצטיידת בחפיסות שוקולד פרימיום כאלה – שאני יכולה לנשנש בטיסה, כשמכבים את האור, כשאני קוראת ספר או רואה סרט – או בחופשה עצמה.

ג'נדויה 70% של ולרונה: הטעמים של השוקולדים של ולרונה הצרפתית תמיד סופר מורכבים – הכי רחוק שיש מהשוקולדים של מדפי הסופר. זהו היצרן הראשון שייצר שוקולד עם 70 אחוזי קקאו – ג'נדויה האגדי, שגם נמכר בדיוטי פרי.

כיף לקחת אריזה אחת של ג'נדויה לטיסה ועוד יותר כיף להצטייד במארז החמישייה המשתלם, שכולל 5 חפיסות, כל אחת עם שוקולד ממקור אחד בלבד ובאחוזי קקאו משתנים, תמיד מעל 50%.

פרלינים של לאונידס: יצרן הפרלינים הבלגי והנחשב מייצר מארזים מפנקים של שוקולדים עוד מתחילת המאה ה-20. פינוק אמיתי ואלגנטי, שאני פותחת בשקט בשקט במטוס בטיסות ארוכות וגונבת לי פרלין או שניים שממתיקים לי את הדרך.

אהבתם? שתפו!