3 קוקטיילים מג'ין ג'ינארטה איטלקי | Blog Duty Free

טוסקנה בקוקטייל: הכירו את ג'ינארטה

ג'ין ג'ינארטה, שמושק בימים אלו לראשונה בישראל, הוא ג'ין לא שגרתי ממספר סיבות: ראשית, הוא מופק ומבוקבק באיטליה, באופן ארטיזנלי ובעבודת-יד, מהיחידים שמקורם בארץ המגף וליתר דיוק - בטוסקנה.

הוא מתבסס על זיקוק של גרגירי ערער-בר (ג'וניפר) מההרים האפנינים שבטוסקנה, שנהנים מארומה עזה וייחודית ומתובל בפרחי קלמינטה מיניונט, רוביה, לבנדר ואינדיגו שמעניקים לו ניחוח פרחוני.

ג'ין גי'נארטה (Ginarte)
אליהם נוספים גם סלרי בר, סמבוק (אלדרפלאואר), מחטי אורן אלפיני ועוד, לכדי שלם השווה את חלקיו – ואף עולה עליהם, שיר הלל לטוסקנה ואדמת איטליה.

השילוב הייחודי של העשבים הבוטניים בג'ינארטה הופך אותו למרכיב מושלם לקוקטיילים מורכבים, שמשתדרגים עמו ונהנים ממגע יחודי בזכות טעמו ותיבולו יוצאי הדופן.

בג'ינארטה מומלץ לשמש לצורך שדרוג קלאסיקות אלכוהוליות כמו קוקטייל המילה האחרונה (לאסט וורד), נגרוני וכן דריי מרטיני ואפילו ג'ין וטוניק.

ג'ינארטה משווק בלעדית על ידי ג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי. מחירו עומד על 39.9$ והוא משתתף עד סוף החודש במבצע 3 ב-99$ המשתלם שבחנות.

לרגל ההשקה וההטבה בדיוטי: 3 קוקטיילים ממתכונים מיתולוגיים (וקלים!) שיצר יחד עם ג'ינארטה הברמן המוערך גיא גרלניק, מנהל בר האימפריאל.

לכל מתכון נוסף טוויסט קטן שמחמיא לג'ין במיוחד ומבליטים את איכויותיו – וכמובן גם משדרג את המתכונים הקלאסיים עליהם התבסס בטאץ' איטלקי ויוקרתי.

קוקטייל נגרוני לבן עם ג'ין ג'ינארטה

קוקטייל נגרוני לבן על בסיס ג'ין ג'ינארטה (צילום: shutterstock)

3 קוקטיילים מומלצים עם ג'ינארטה

נגרוני לבן

טוויסט על מתכון קלאסי עם ג'ינארטה של גיא גרלניק – ברמן ומנהל בר האימפריאל. נגרוני, אחד הקוקטיילים המפורסמים בעשור האחרון, שזוכה לפופולריות יוצאת דופן בישראל – נהנה פה מטוויסט לא שגרתי.

את הקמפרי, שמעניק לו גם צבע אדום, מחליף ביטר שקוף – משקה מתובל ונטל צבע. ג'ינארטה מצדו מוסיף כאן למשקה רב הטעמים קלילות וניחוח פרחוני-מינרלי עדין.

טיפ: רוצים נגרוני קלאסי? אפשר להחליף את הביטר בקמפרי.

המרכיבים לקוקטייל אחד:
30 מ"ל ג'ינארטה – ג'ין איטלקי
30 מ"ל ורמוט לבן
30 מ"ל ביטר לבן – בארץ אפשר להשיג לוקסארדו או סוז (Sauze)

להגשה:
פרוסת לימון

הכנה:
יוצקים את כל המרכבים לכוס ערבוב גדולה מלאה בקרח. מערבבים בעזרת כפית ברמנים ארוכה וספירלת 52 פעמים – כן כן, זו לא טעות!
הגשה: יוצקים את המשקה יחד עם הקרח לכוס שתייה נמוכה (לואו בול). מעטרים בפרוסת לימון

קוקטייל פיצג'רלד על בסיס ג'ין ג'ינארטה

קוקטייל פיצג'רלד על בסיס ג'ין ג'ינארטה (צילום: shutterstock)

פיצג'רלד

טוויסט על מתכון קלאסי עם ג'ינארטה של גיא גרלניק – ברמן ומנהל בר האימפריאל

פיצג'רלד (Fitzgerald) הוא בעצם שדרוג קליל של ג'ין סאואר – קוקטייל קלאסי ועוצמתי על בסיס לימון וסוכר, שנהוג להכין גם עם וויסקי. כאן מוסיף הג'ין האלגנטי והיבש מורכבות וטעמו המעט פרחוני מעדן את התוצאה הסופית ומוסיפה לה טאץ' עמוק יותר. למי הסוכר אפשר להוסיף פרחי לבנדר, מרכיב בג'ין עצמו, שמעצימים כאן את טעמו.

המרכיבים לקוקטייל אחד:
60 מ"ל ג'ינארטה – ג'ין איטלקי
30 מ"ל מיץ לימון סחוט
1 כפית סוכר, מומסת בכפית מים רותחים עם 2-3 פרחי לבנדר מיובש
2 טפטופים (דש, Dash) אנגוסטורה
20 מ"ל חלבון צמחי או 1 חלבון ביצה

הכנה:
מתחילים בדריי שייק: יוצקים את כל המרכיבים ללא קרח או שייקר. סוגרים היטב ומשקשקים חזק, במשך 15 שניות לפחות, עד לקבלת תערובת אווירירית. מוסיפים לשייקר קרח ומשקשקים שוב עוד 15 שניות.
הגשה: מסננים את הנוזל אל תוך כוס גביע או כוס נמוכה (לואו בול) ומגישים מייד.

מרטיני יבש עם ג'ין ג'ינארטה

סקו מרטיני – דריי מרטיני על ג'ין ג'ינארטה (צילום: shutterstock)

סקו מרטיני – דריי מרטיני איטלקי

טוויסט על מתכון קלאסי עם ג'ינארטה של גיא גרלניק – ברמן, מיקסולוג ומנהל בר האימפריאל

מרטיני יבש – דריי מרטיני – הוא מהקוקטיילים הוותיקים והאהובים בכל הזמנים. הוא מכיל ג'ין כמעט באופן בלעדי, כשהתיבול שלו מתבסס אך ורק על נגיעה של ורמוט לבן – יין לבן מתובל וניחוח קליפת לימון.

הגרסה שלפניכם קרויה סקו מרטיני (Secco Martini) כי היא מכילה 100% משקאות איטלקיים: ורמוט (מרטיני וצינזאנו למשל) וכן ג'ינארטה מטוסקנה. התוצאה יבשה מאד ומפתיעה בטעמה החד אך המזמין. נסו ולא תתאכזבו.

המרכיבים לקוקטייל אחד:
60 מ"ל ג'ינארטה – ג'ין איטלקי
15 מ"ל ורמוט לבן ויבש

להגשה:
סליל מאורך של קליפת לימון או קיסם עם 2-3 זיתים מגולענים

הכנה:
יוצקים את כל המרכבים לכוס ערבוב גדולה מלאה בקרח. מערבבים בעזרת כפית ברמנים ארוכה וספירלת 62 פעמים – כן כן, זו לא טעות!

הגשה: מסננים את המשקה לכוס מרטיני או גביע. קולפים סליל מקליפת לימון, יוצרים ספירלה וסוחטים מעל כוס המשקה. מסדרים את הסליל הסחוט בתוך הכוס ומגישים מייד וצונן מאד.

אהבתם? שתפו!