Play Time - קוקטיילים שפשוט להכין בבית - Duty Free Blog

Play Time – קוקטיילים שפשוט להכין בבית

חשבתם שמאסטר שף המציאו את הרעיון שלאתגר את המשתתף במצרכים שהוא לא ציפה להם? תחשבו פעם נוספת.  המושג Black Box הוא מושג מוכר בעולם המיקסולוגיה. זהו מצב בו הברמן מאותגר להמציא במקום קוקטייל העשוי ממרכיבים אליהם הוא נחשף ממש באותו הרגע. המטרה באתגר הזה היא  לשחרר קצת תפיסות של הברמנים לגבי קוקטיילים, לאתגר אותם למרכיבים לא שגרתיים, למצוא טעמים חדשים ולשחק, פשוט לשחק. אז כשהגיע לדלתי זה ארגז הנושא את הלוגו המוכר של ג'יימס ריצ'רדסון שהכיל חמישה בקבוקי אלכוהול, לבשתי את בגדי המשחק ונגשתי למשימה.

חוקי המשחק במקרה הזה היו ברורים – השתמש בחומרי גלם שאתה לא מכיר והכן קוקטיילים שכל אחד יכול להכין בבית. אז הנה התוצאות אגב, המינונים הנקובים במתכונים המובאים כאן הם במיליליטרים, אבל אפשר כמובן להכפיל כדי להכין יותר.

22
קוקטייל-שרטרז-קובלר-רוזמרין---צלם-אורן-לרנר

קוקטייל 'שרטרז קובלר רוזמרין'

וודקה. ולא סתם וודקה, 'רוברטו קוואלי רוזמרין'. בכל פעם שרוצים להקשות עלי באתגר Black Box  נותנים לי וודקה. אז הנה הגרסה של – Chartreuse Cobbler , אחד הבסט סלרים שמסרבים לעזוב את התפריט.

מה צריך?

45  מ"ל וודקה רוברטו קוואלי רוזמרין
15  מ”ל שרטרז ירוק
15  מ”ל מי סוכר
30  מ”ל מיץ ליים או לימון סחוט טרי
5  עלי נענע

מה עושים?

זרקו את כל המרכיבים לבלנדר, מטחנה או מגרסה והוסיפו חצי כוס קרח. טחנו עד שהנוזל יקבל צבע אחיד ומזגו לכוס מתאימה. יתקבל קוקטייל חמוץ ומרענן. אל תוותרו על השרטרז, הוא מוסיף עומק לקוקטייל. אזהרה: זה רק מרגיש כמו מיץ, אבל זה חזק ומתגנב ולפני שתשימו לב לא תוכלו לעמוד ישר.

25
1

קוקטייל 'קינג'ס ג'ינג'ר'

בדרך-כלל אני משתדל לא לעבוד עם ליקרים מהסיבה הפשוטה שמרביתם מתוקים לי מדי. אבל לליקר 'קינג'ס ג'ינג'ר' יש טעם מיוחד משום שהוא מוסיף לקוקטייל מעט מהחריפות של הג'ינג'ר, אבל יותר דומה לזה המסוכר מאשר לג'ינג'ר הטרי, והוא גם חזק יחסית (41%) אז שתו באחריות.

מה צריך?

60  מ”ל ליקר קינג'ס ג'ינג'ר
20  מ”ל מיץ ליים, סחוט טרי
כוס פרי טרי, בשל, קלוף (אננס / מנגו / מלון / פירות יער)
חצי כוס קוביות קרח

מה עושים?

יותר פשוט מזה אין – הכניסו את הליקר ומיץ הליים לבלנדר, הוסיפו את קוביות הפרי וחצי כוס קרח, טחנו ומזגו לכוס גבוהה.

King-Ginger-Liqueur
123

קוקטייל 'פופ-אפ מוצרט'

מעולם לא טעמתי מוצרט, אף גרסה, עד האתגר הזה, ותאמינו לי – מכל הטעמים שבעולם אני פשוט מת על קקאו בכל גווניו, אז איך זה שלא הכרתי את המוצרט עד עכשיו? הבקבוק העטוף בנייר לבן מכיל ליקר בטעם שוקולד לבן עם 15% אלכוהול. וכן, הוא קינוחי ומתוק.

מה צריך?

60 מ”ל ליקר מוצרט לבן
חבילת פופקורן למיקרוגל בטעם מלוח (כן כן, קראתם נכון – פופקורן)
דש (נגיעה) ליים
דש מי מלח
אגוז מוסקט

מה עושים?

הכינו את הפופקורן לפי ההוראות. מזגו את המוצרט לקערה (בהתאם לכמות הקוקטיילים שרוצים להכין) והוסיפו את הפופקורן תוך כדי ערבוב. לאחר מכן הוסיפו מעט ליים ומעט מלח וערבבו (אל דאגה, המוצרט יקבל טעמי הפופקורן מלוחים והמתיקות תתאזן). סננו את הנוזל לתוך כוס עם קרח, הוסיפו עוד קרח, גרדו מעט אגוז מוסקט מעל והגישו.

349802-mozart-
ככ

קוקטייל 'דובונה רויאל'

ומהמתוק מתוק אנחנו עוברים לדובונה. זהו יין אפריטיפי צרפת, תוצאה של ערבוב יינות שונים. מדובר במשקה מורכב ומרתק, עם נטייה להתקלקל מהר אחרי פתיחתו, לכן חשוב לסיים אותו בשבוע שאחרי שפתחתם אותו, וכמובן לשמור אותו בקירור. אני מניח שהדבר הצפוי ביותר יהיה להכין אתו סנגריה טובה, אבל הגיע הזמן להכניס קצת יותר מורכבות לחיינו. הכירו את הדובונה-קוקטייל, שהוכן במקור למלכת אנגליה – שהזמינה, עוד באותו היום, עוד 8 כאלה…

מה צריך?
45  מ"ל דובונה
45  מ"ל ג'ין
קרח
דש אנגוסטורה ביטרס
לקישוט: קליפת תפוז

מה עושים?

פשוט מזגו כמויות שוות של דובונה וג'ין לכוס עם קרח, ערבבו ושתו. אתם יכולים לבחור כל  ג'ין, אבל עדיף כזה שאתם אוהבים. אם אתם רוצים להשקיע עוד קצת הוסיפו קליפת תפוז ודש של אנגוסטורה ביטרס (תמצית תבלינים מרירה שכל חובב קוקטיילים צריך להחזיק בבית).

wine
159

קוקטייל 'סאזרק'

"קוניאק לא מערבבים", "תנו לקוניאק את הכבוד שלו" יגידו המדקדקים, אבל אני אומר שמפרות קדושות עושים את ההמבורגרים הכי טעימים, והדרינק הראשון שכל בית צריך להגיש על קוניאק הוא ה"סאזרק" (Sazerac). בשביל הקוקטייל הזה תצטרכו לשים יד על ביטרס קצת יותר מוזרים (תמצית תבלינים מרירה המעניקה לקוקטייל את טעמו הייחודי), כמו הקריאול ביטרס של Bitter Truth שזמין בארץ, או ה-Peychaud's  המצריך ביקור בחו"ל.

מה צריך?

60  מ"ל קוניאק מרטל  VS
10  מ"ל מי סוכר
4  דשים של קריאול ביטרס
2  דשים של אנגוסטורה ביטרס

מה עושים?

ערבבו את כל הנוזלים עם קרח בכוס אחת וסננו לכוס אחרת, מקוררת בלי קרח. קלפו קליפת לימון דקה ומעכו אותה בין האצבעות מעל כוס המשקה, כדי להוסיף את השמנים האתריים של קליפת הלימון. המהדרין אף יוסיפו טיפה של אניס לכוס הקוקטייל לפני שמסננים לתוכה את המשקה המקורר

Martell-VS1

*המחירים וההטבות נכונים ליום העלאת הכתבה

אהבתם? שתפו!